Nagyon mutatós és gondolom finom is a sütid! Legközelebb én is megcsinálom!
1 csomag Tante Fanny friss élesztős tészta 400 gr
150 gr darált dió
100 gr cukor
4 ek őszibarack lekvár
1 db tojás
Hűtőből kiveszem a Tante Fanny tésztát és 10 percig szobahőmérsékleten sütőlapon kiterítve tartom.
9 x 9 cm-s négyzeteket vágunk.
Lisztezett nyújtófával nagyobbítjuk egy kicsit. Majd 6,5 cm-s négyzetet is vágunk, amelyet a nagyobb négyzetre helyezek a közepére, és körbevágjuk.
A kisebbik négyzetet megkenjük tojásfehérjével. A tésztakereteket pedig átlósan áthajtjuk a szembe lévő oldalakra, majd kissé lenyomkodjuk.
Megtöltjük a dió töltelékkel.
A tésztát megkenjük az összekevert maradék tojásfehérjével és a tojássárgájával.
170 C -on légkeverős előmelegített sütőbe helyezem, és 15-20 percig sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!