- 4 tojás
-20 dkg porcukor
-10 evőkanál víz
-15 dkg darált dió
-20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
-csipet só
KRÉM
--3 tojássárgája
-3 evőkanál liszt
-3 dl tej
-15 dkg porcukor
-1 csomag ( 250 g) margarin
-2 csomag vaniliás cukor
A Vaniliás Krém Tetejére
1 doboz Hulala tejszinhab(200 ml)
TETEJÉRE
.rezselt csoki vagy kakaó por
-a tojások sárgáját + porcukor + víz elkeverjük
-beleszorjuk a darált diót + a sütőporos lisztet
-a fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába
-TEPSI MÉRETE 34/25 cm
-előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük ( kb 25 perc )
Krém
a tejet elkeverjük a tojások sárgájával+ lisztel ...ha besürösödött levesszük a tüzről
-ha kihült összekeverjük a porcukor és margarin keverékével
-a krémet a kihült sütire kenjük
-a tejszinhabot kemény habbá verjük és a vaniliás krémre simitjuk
-tetejére lehet csokit reszelni vagy kakóval megszorni
-mehet a hűtőbe egy is ideig
-NAGYON KIADÓS és FINOM
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!