Nagyon finom,jó kis recept!
50 dkg finom liszt
25 dkg rama
1 egész reszelt citrom héj
1 egész tojás és 2 tojássárgája
5-10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 csomag vaniliacukor.
Töltelékhez:
20 dkg darát dió
10 dkg porcukor
1,5-2 dcl víz
Forgatáshoz: szükséges vaniliacukor és porcukor
A liszttel morzsoljunk a ramát,majd hozzáadjunk a 1 egész tojást és 2 sárgáját, porcukrot, vaniliáscukrot reszelt citromhéjat és 5-10 dkg darált diót és jól dolgozunk. és osztjunk el 2 kétféle tészta és teszünk hűtőbe pihentjünk fél orát. Közben beleteszünk 2 dcl 10 dkg porcukros forraltvízbe a darált diót és röviden főzzünk,majd kihűl.Ezután lisztezett gyúródeszkán nyújtjunk ki vékonyra és kb 8 és 10 es linzeres szaggatóval szaggassunk , és tetszés szerint töltjünk meg tölteléket és tekerjünk kifli formára.. Előmelegítés szükséges!! kb 10 percig sütjünk 180 ° fokon és forgatáshoz szükséges vaniliás- porcukkoral forgatjunk forró kifliket . jó étvágyat kedves recepteseknek!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!