Nagyon guszták!!
Hozzávalók:
18 dkg dió /darálva/
18 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
3 tojás fehér
fahéj /őrölt/
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy sütőlemezre /sütőpapír/ kis halmokat rakunk.
Mindegyik tetejére fél-fél diót helyezünk.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük, de csak annyira, hogy a dió a tetején rózsaszínű legyen, mert ha túl sül, akkor nagyon kemény lesz.
Nagyon egyszerű, finom és sokáig eltartható.
Ebből a mennyiségből kb. 20-24 db lesz.
Nagyon guszták!!
"Pumuklinak" a nyomába sem érhetek, éppen ezért jól esik néhány jó szó!:-) Köszönöm.
Végre egy recept, amely a tojássárgáják felhasználásáról szól! :) És ráadásul étvágygerjeszto is!
bocsi, azt akartam írni, hogy NEM a tojássárgáják felhasználásáról szól! :D
Igen Andi! Ez a fehérjék hasznosításáról szól. Ilyenkor szoktam kalácsot is sütni, hogy a sárgákat is "elsüssem"! :-)
Hát ez is nagyon jó!!!!
Igen Éva! És ezt is Erdélyben tanultam!:-)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!