Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg finom liszt
3 dl tej
12 dkg vaj
3 dkg élesztő
6 dkg porcukor
csipet só
2 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
15 dkg kristály cukor
1-1,5 dl tej
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
A tetejére a kenéshez:
1 db tojás sárgája
1 dl tej
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat,
mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk.
Elkészítés:A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre
nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20
percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre!
Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!