10 dkg köles
10 dkg zabpehelyliszt
1 púpos evőkanál nyírfacukor
1 csipet só
3 csepp mandula aroma
5 dkg darált dió
1 teáskanál bio karobpor
1 evőkanál napraforgó olaj
1 evőkanál szeletelt mandula
A kölest 4 órára beáztatjuk, majd 3,5 -szeres vízzel 10 percig főzzük. Lefedve hagyjuk még 20 percig. Ezután hozzátesszük a lisztet a cukrot, a sót és a mandula aromát. valamint annyi vizet, hogy nokedli sűrűségűnél valamivel keményebb tésztát kapjunk.
Fővő vízbe evőkanállal óriás nokedliket szaggatunk. Vigyázzunk, csak lassan forrjon a víz, nehogy szétmenjen a nokedli. A végén még 1-2 percig főzzük, majd egyenként a darált dióban meghempergetjük a kifőtt nokedliket.
A karobport egy kis csészében összekeverjük az olajjal és a tányérra kitett diós nokedliket megcsurgatjuk az olajos karobporral ami így kakaós ízhatású lesz. Végül meghintjük a szeletelt mandulával.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!