Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Diós kosárka

felvitel dátuma: 2013-01-04 23:31:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3195
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

40 dkg liszt

fél csomag sutopor (6 g)

4 ek porcukor

4 tojássárgája

25 dkg margarin

fél citrom leve

 

A toltelékhez:

4 tojásfehérje

10-12 dkg porcukor

25 dkg darált dió

1 citrom reszelt héja és pár csepp leve

sárgabaracklekvár

 

Tetejére:

étcsokoládé, fehércsokoládé

2 ek étolaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A lisztben elkeverem a sutoport ésporcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint, és osszegyúrom a citrom levével és a tojássárgájákkal.

A kosárka formákat margarinnal kikenem. A tésztát kinyújtom kb. 5 mm vastagra, és amekkora a kosárka forma átméroje, olyan átméroju pogácsaszaggatóval (ennek híján pohárral) koroket szaggatok ki a tésztából, melyeket belenyomkodok a margarinnal kikent formába. Mindegyikbe teszek fél teáskanál sárgabaracklekvárt.

A toltelékhez a tojásfehérjéket felverem kemény habbá, amikor már majdnem fel van verve, akkor hozzáadom a porcukrot, mellyel még tovább verem a habot. Majd hozzákeverem fakanállal a darált diót, a reszelt citromhéjat és a pár csepp citromlevet.

A diós tolteléket ráhalmozom a kosárkában a lekvárra. A formákat tepsire sorakoztatom. Elomelegített sutoben 170 fokos holégkeveréses sutoben, alul-felul sutoben 190 fokon 10-12 percig sutom.

Amikor már megsult, pár percig hagyom hulni a tepsin, majd kiveszem a formából és egy fatáblán/fadeszkán hagyom kihulni. Vigyázat, belul a lekvár sokáig forró marad!

Ha kihultek, goz felett egy habustben felolvasztok étcsokoládét (lehet tejcsoki is, csak ne fehér legyen), amelyet 1 ek étolajjal elkeverve a kosárkákat a formába mártom. Hagyom kiszáradni, majd egy másik habustben felolvasztom a fehér csokit is 1 ek étolajjal elkeverve, rácsurgatom a csokis kosárkákra.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.