Én kóstoltam, nagyon finom Éva
Tészta:
50 dkg liszt
30 dkg Rama
15 dkg őrölt dió /mandula, mogyoró/
15 dkg porcukor /én most fruktózzal készítettem./
Pici só
Mandulakrém
2 tojás
20 dkg cukor /itt is fruktózt tettem cukor helyett/
1 cs Rama
1mandula aroma
A hozzávalókat összemorzsoljuk és tészta állagúvá gyúrjuk.
Nagyobb diónyi adagokat az olajozott,lisztezett kosárka formákba nyomkodjuk.
Kb 10 perc alatt halványra sütjük.
Hűtjük és kiütögetjük a formákból.
A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrüre főzzük Állandóan keverjük!
Levéve 1 Rámát belekeverünk,és hozzáadjuk az aromát.
Én a mandula aroma hozzáadása előtt elfeleztem és csokoládét kevertem el benne.
Így kétféle krém lett.
Kanállal megtöltögetjük a kosarakat
A mandula krém másnapra szilárdul meg ,de a csokis azonnal.
Húsvétkor természetesen tojáscukorral díszítem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!