40 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
25 dkg margarin
Töltelékhez:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
10 dkg savanykás lekvár
tetejére csoki
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3mm vastagra nyújtjuk,és alaposan kivajazott ,5-6cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral,majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk,és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére.
|
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!