A tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
15 dkg sárgabaracklekvár
8 dkg vaj
2 db tojás
1/2 db citrom héja
1 tk sütőpor
2 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
2 marék dióbél
A csokimázhoz:
10 dkg porcukor
1 tábla étcsoki
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál holland kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
1. A tésztához a vajat a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojással habosra keverjük.
Ezután belekeverjük a lekvárt, majd a sütőporral elvegyített lisztet és a szódavizet, és alaposan elkeverjük.
2. Kivajazunk és kilisztezünk egy 28 x32 tepsit és beleöntjük a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk az apróra vágott dióbéllel.
3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
4. A csokimáz hozzávalóit lábasba tesszük és óvatosan melegítve sima folyósra hevítjük.
5. Ezzel locsoljuk meg a süteményt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!