Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Diós lekváros kevert Csilditől

felvitel dátuma: 2018-10-21 15:44:11       mai nézettség: 1       nézettség: 800
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
15 dkg sárgabaracklekvár
8 dkg vaj
2 db tojás
1/2 db citrom héja
1 tk sütőpor
2 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
2 marék dióbél


A csokimázhoz:
10 dkg porcukor
1 tábla  étcsoki
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál holland kakaópor 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

ELKÉSZÍTÉS

1.      A tésztához a vajat  a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojással habosra keverjük.
Ezután belekeverjük a lekvárt, majd a sütőporral elvegyített lisztet és a szódavizet, és alaposan elkeverjük.

2.      Kivajazunk és kilisztezünk egy 28 x32 tepsit és  beleöntjük a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk az apróra vágott dióbéllel.

3.      180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.

4.       A  csokimáz hozzávalóit lábasba tesszük és óvatosan melegítve sima folyósra hevítjük.

5.       Ezzel locsoljuk meg a süteményt.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.