A tésztához: 1 kg liszt, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 4 tojás sárga, 15 dkg olvasztott vaj, 2 g só, 5dkg élesztő,
Töltelékhez
10 dkg darált mák
10 dkg darált dió
2 dl tej
sütő rum a diósba
20 dkg porcukor .10-10
Kenéshez
a tojások fehérje
egy csepp tej
1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz
Vaníliás porcukor
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük a tésztát. Közben a töltelékeket a porcukorral 1-1 dl tejjel a diósat pici rummal ,külön külön kikeverjük. Ha megkelt jól a tésztánk ketté vesszük .Kinyújtjuk másfél centiméter körülire .Háromszögletüre vágjuk és a közepére rakjuk a tölteléket .Kifli formára csavarjuk.
A tepsibe sütőpapírra rakjuk .a Tetejét megkenjük a tojásfehérjés keverékkel.Amiben előzöleg belekerült a csepp tej és a vaníliás cukor.
170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.
Sütés közben is megkenhetjük még a tetejét.
Ha ki hűlt Vaníliás porcukorral meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!