Nagyon guszta, köszönöm szépen. elkészítem.
A diós részhez: 3 darab ostyalap
8 darab tojás fehérje
30 dkg kristálycukor
30 dkg őrölt dió
A krémhez:
8 tojássárgája
1 dl tej
2 púpozott evőkanál liszt
20 dkg cukor
25 dkg margarin.
1 darab ostyalap a befedéshez.
A tojásfehérjét felverjük keményre, beletesszük a cukrot, újból felverjük keményre, óvatosan hozzákeverjük az őrölt diót, elosztjuk a 3 ostyalap sima felére, 10 percig sütjük előmelegített sütőben.
Krém:A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a tejet.Megfőzzük, hűlni hagyjuk.Amikor kihűlt, beletesszük a margarint, összedolgozzuk, rákenjük a diós ostyalapokra.A tetejére helyezzük a negyedik ostyalapot, a sima fele kerül a krémes lapra,kissé préseljük.Másnap szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!