Finom. Ezt én is megsütöm.
40 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
25 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
3 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 vaníliás cukor
1 evőkanál darált dió
1 tábla fehércsoki apró kockára vágva
A hozzávalókat összedolgozzuk a fehér csokikockákon kívül.
A tepsit előmelegítjük kb. 180 C-fokra.
2 gáztepsibe rakunk sütőpapírt, s evőkanál segítségével kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, s 5 cm távolságra rakjuk egymástól a sütőpapírra. Ha mindet a tepsibe raktuk, akkor kicsit belisztezett evőkanál segítségével lenyomkodjuk a tésztagolyókat, s mindegyik tetejére rakunk a csokikockákból pár db-ot.
Berakjuk a tepsiket, s 180 C-fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Elég puha lesz, de nem baj, ki kell venni a sütőből, s várni kb. 10-20 percet, majd kirakjuk
tányérra, s már akár ehetjük is.
Egy hétig is eltartható.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!