egyszerű és finom
3 db tojás
25 dkg kristálycukor
12 dkg vaj
1 tasak sütöpor
25 dkg liszt
1 dl tej
10 dkg dió
1 tasak vaniliacukor
A 3 tojássárgáját, 25 dkg kristálycukrot és 12 dkg vajat habosra kikeverjük, majd apránként, felváltva, hozzáadjuk az 1 tasak sütöporral elkevert 25 dkg lisztet és 1 dl tejet, végül a tojások kemény habját.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és a tetejét sürün megszórjuk durvára vágott dióval/én most pekándiót használtam/.
Ezután elömelegített sütöbe tesszük és mérsékelt tüzön /180 celsius fok/ megsütjük. Az ajtó ajtaját míg meg nem sül a piskóta, nem szabad kinyitni, ez kb. 15 -20 perc.
Hagyjuk a tepsiben kihülni, majd araszolgatva pogácsaszaggatóval kis félholdacskákat vágunk ki belöle.
Biztos vagyok benne, hogy a "szabáshulladékkal" sem lesz gond, a süti illatára besereglett családtagok azonnal elpusztítják.Tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!