-Piskótához ....
6 tojás
10 kanál cukor
-7 kanál liszt
-3 kanál darált dió
-2 evő kanál olaj
-2 kanál viz vagy tej
1 sütőpor
-citrom reszelt héja
Krém-
-6 dl tej
-2 vaniliás puding
-25 dkg margarin
26 dkg porcukor
-kimagvalt meggy befőtt
Tetejére -
tejszinhab
-a 6 tojás fehérjét felverjük a 10 kanál cukorral
-a kemény habba adagoljuk a tojások sárgáját
-+ a két kanál olajat + 2 kanál tejet /vagy vizet
a lisztbe elkeverjük a sütőport és
-óvatosan belekeverjük
a tojásos masszába
-+ a citrom reszelt héja
-előmelegitett sütőben 15-20 perc alatt ( tüpróbáig ) megsütjük
Krém
-megfőzzük a 6 dl tejbe a két vaniliás pudingot ( lehet bele 1 kanál lisztet is tenni annál keményebb a krém)
-haggyuk kihülni -
közben kikavarjuk a margarint és a porcukrot s a kihült pudingal összekeverjük
-a meggyet lecsöpögtetjük...kicsit összedaraboljuk és a krémbe keverjük
-ezzel a krémmel megkenem a 2-vagy 3 részre vágott piskótát
-lehet dísziteni meggyel tejszinhabbal
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!