felvitel dátuma: 2011-12-25 14:19:51
mai nézettség: 1
nézettség: 2746
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Kb. 12 szelethez:
A tésztához:
2 dkgfinomliszt
6 dkgdaráltdió
4 tojás
8 dkgcukor
A krémhez:
20 dkggesztenyemassza
½ dl rum
2 dl tejszín
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 15 perc
Elkészítés:
A tepsitkibéleljüksütőpapírral. A sütőtelőmelegítjük 180 fokra. A lisztetösszekeverjük a dióval.
A tojásokat a cukorralgépihabverővelelőbblassúfokozatonelkeverjük, majdmagasabbfokozatonkeményhabbáverjük (kb. 20 perc). Végülóvatosanbeleforgatjuk a dióslisztet, és a sütőlaprakenjük (gáztepsi). A sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor megsült a tészta, a sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a gesztenyés krémet.
Összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyéhez keverjük. Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük a krémmel a piskótát, és feltekerjük. Hagyhatunk kevés krémet, és akkor kívül is bevonjuk a süteményt.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.