Nagyon fincsi süti!Mentettem!Köszi!
60 dg simaliszt
1 margarin
15 dg zsír + fél deci olaj a lekenéshez
2 egész tojás
15 dg porcukor, csipetnyi só
1 sutopor, 1 -1 vaníliás és fahéjas cukor
20 dg baracklekvár
15 dg darált dió
A sutoporos lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a két tojást és a porcukrot, gyors mozdulatokkal osszedolgozzuk és legalább egy órára betesszuk a hutobe. Utána elveszunk a tésztából kb. egy harmadnyit, amit visszateszunk a hutobe.
A kétharmad tésztát kinyújtjuk és a tepsire helyezzuk. Nálam ez most 42x40-es suto volt, mert szeretjuk a vékony tésztát. Magasabb akkor lesz, ha kisebb tepsiben sutjuk.
Vastagon megkenjuk baracklekvárral, meghintjuk az orolt dió, vaníliás és fahéjas cukor keverékével és a maradék tésztával berácsozzuk.
A rácsokat megkenjuk olajjal és 25 percig légkeverés nélkul sutjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!