Nagyon szépek !
Hozzávalók:50 dkg. liszt,2 db. tojás,3 dl. langyos tej 10 dkg. margarin. 3 dkg. élesztő.2 ek. cukor,1 tk. só
Töltelék: 15 dkg. dió, citrom héj, szilva lekvár, pici tej
Elkészítés: A langyos tejben a cukoral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáöntjük a liszthez, bele keverjük a felvert tojást, sót,és jól kidolgozzuk. /én kenyér sütővel csináltam a keleszttést is./Ha megkelt, lisztezett deszkára öntjük, sodorjuk,és kocka alakura vagdossuk fel.A tészták közepébe tesszük a tölteléket,/ én először a diósat szoktam cinálni, és ha elfogy jöhet a lekvár./Zsírozott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, tetejét megkenjük először olvasztott zsírral, maj ha megkelt tojással. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!