A krémhez:
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük,a tojássárgáját, a kefirt, az olajat és a reszelt almát pedig elkeverjük egy tálban, majd a habhoz adjuk.A darált diót, a vaniliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük, és ezt is a habba forgatjuk. Kivajazunk egy 20-25 cm átmérőjű piteformát, lisztezzük,majd beletöltjük a masszát.170-180 fokra előmelegített sütőben először 15 percig sütjük,majd onnét számítva ,hogy szépen megemelkedett, további 10-15 percig sütjük.A formában hagyjuk langyosra hűlni,majd egy tálra helyezzük.A robotgép lassú fokozatán a mascarponét simára keverjük a citrom héjával, levével és a porcukorral.Ezután gyors fokozaton krémes állagúra habosítjuk. Egy kenőkés kegítségével a kihűlt tésztára kenjük a krémet,a tetejét megcsapkodjuk,hogy rusztikus legyen. A szeletket egész dióval,citromszeletekkel díszíthetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!