felvitel dátuma: 2023-11-16 11:38:40
mai nézettség: 1
nézettség: 22
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
Tésztához:
50 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg vaj
1 teáskanál cukor
1 db tojásfehérje
2.5 dkg élesztő
1 csipet só
Töltelék:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tk fahéj
10 dkg dió (darált)
Tetejére:
1 db tojássárgája
1 ek olaj
Előkészületi idő: 30 perc
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, és a felében felolvasztjuk a vajat. A maradék langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet, és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
Egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen. Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval.
A töltött tésztát felcsavarjuk, és a roládot háromszögekre vágjuk.
A kis háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket az olajjal felvert tojássárgájával.
Meleg helyen még negyed órát pihentetjük. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a háromszögeket aranyszínűre sütjük.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.