20 dkg őrölt dió
kb. 30 dkg meggy
a piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál víz, 8 ek. liszt, 1 sütőport, 8 ek. kristálycukor, 1 vaniliáscukor, resztelt citromhéj
A 4 tojás fehérjét először a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet és a vizet.
Sütőpapirral kibéleljük a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval, ráterítjük a kimagozott meggyet (nem kell cukrozni sem a diót, sem a meggyet, elég édes lesz a piskóta úgyis, és jön úgyis a Hamburger adó !) Majd egyenletesen ráöntjük a kikevert masszát.
Kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben) megsütjük (tűpróba !).
Kifordítjuk a tepsiből, szeleteljük, szükség szerint esetleg porcukorral meghintjük. (Én köralakúra formáztam - pogácsaszaggatót használva, tetejét tejszínhabbal díszitve, meggyszemekkel körberakva tálaltam.)
Isteni finom, könnyű tészta ! Gyorsan elfogy ! A meggyszezon után más idénygyümölccsel is elkészíthető.
Jó étvágyat !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!