40 dkg fehér liszt
10 dkg rozsliszt
2 ek hántolt, sótlan napraforgómag
2 ek dióolaj (Donum Terrae)
2 ek darált dió
1 kk cukor
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kk só
A langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk. Nedves ruhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. Kilisztezünk egy cipóformát, a tésztát kicsit megformázva beletesszük. Ismét megkelesztjük. A tetejét óvatosan bevágjuk, megspricceljük vízzel, 200 fokos sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt barnára sütjük. Kivéve ismét megspricceljük, rácson kihűtjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!