Palacsintához:
20 dkg liszt
2 db tojás
1/2 l tej
1 kk. vanilia aroma
1 csipet só
Töltelékhez:
15 dkg dióbél
10 dkg xillit
10 dkg édes morzsa
1 citrom reszelt héjja
10 dkg mazsola
Madártejhez:
1 l tej
4 db tojás
10 dkg xillit
1/2 rúd vanilia vagy 1 kk vanilia aroma
1 ek. liszt
A hozzávalókból palacsintát sütök
1,5 dl vízből a xillittel szirupot főzök, hozzáöntöm a darált diót, éa a tűzről levéve hozzákeverem a többi hozzávalót.
A lisztet elkeverem a xillittel, hozzáadom a tojások sárgáját és jó habosra kavarom.majd hozzáöntöm a közben felforralt tejet és pár percig visszatéve a tűzre, kavargatom, hogy a liszt íze elfőjjön.
A palacsintákat megtöltöm a diókrémmel, feltekerem és négy részre vágom. Az így kapott hengereket egy jénai tálba sorakoztatom, majd a madártejjel leöntöm.
Tálalás előtt a tojások fehérjét felverem két evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd az így kapott kemény habból egy tányérra kiszaggatok evőkanállal habgaluskákat, és 10-15 másodpercre a mikróba teszem. Ezután a galuskákat rápakolom a madártejes palacsinták tetejére. Díszíthetem negyedekre vágott földieperrel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!