Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Diótorta

felvitel dátuma: 2021-01-04 15:06:40       mai nézettség: 1       nézettség: 290
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:
A tésztához:
10 dkg darált dió
12 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
5 db tojás (nagy)
2 evőkanál forró víz

A rumos-diós krémhez:
2 tojássárgája 20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rum
10 dkg darált dió
25 dkg margarin

A csokoládés ganache bevonóhoz:
12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
1,5 dl habtejszín

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tésztához a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, keverjük jó habosra, hogy legalább háromszorosára nőjön.
Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a 2 evőkanál forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a cukros tojáshabhoz, adjuk hozzá a darált diót, és keverőkanállal óvatosan keverjük össze.
Öntsük kikent, lisztezett tortaformába, kicsit húzzuk a masszát a forma széle felé, hogy a közepe felé kisebb mélyedés legyen, így sütés után a torta teteje egyenletes lesz. Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt (tűpróbáig) készre.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a tészta.
Először hagyjuk a tésztát félig nyitott sütőajtónál pár percig hűlni, majd vegyük ki a sütőből, csatoljuk le a tortaformát, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A krémhez tegyünk egy fém tálba 10 dkg porcukrot, a darált diót, a tojássárgákat, a rumot, és keverjük össze.
Helyezzük gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett főzzük pár percig a masszát, végül hűtsük ki egészen.
A margarint keverjük jó habosra a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a teljesen kihűlt diós masszát, majd szintén keverjük jó habosra.
A teljesen kihűlt tésztát éles késsel vágjuk ketté, majd az alsó lapra kanalazzuk rá a krém 2/3 részét.
Ezután egyenletesen simítsuk el a krémet, helyezzük rá a másik tortalapot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.
A maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd darált dióval szórjuk körbe a tortát (a tetejét NE szórjuk meg!).
Ezután helyezzük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, öntsük hozzá a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett olvasszuk fel, hogy szép sima, krémes legyen (figyeljünk rá, hogy a tál alja ne érjen bele a gőzölgő vízbe).
Amikor a csokoládé és a tejszín már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzről, és kevergetve hűtsük 1-2 percig.
Vegyük ki a hűtőből a tortát, vonjuk be a tetejét a csokoládékrémmel, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé a tetején megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint díszítsük, majd felszeletelve kínáljuk.

Szakács: Edit


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.