Nagyon jó,és egyszerű!
4 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs. vaníliás cukor
10 evők. porcukor
1 l víz
7 tojásfehérje
5 evők. porcukor
7 tojássárgája
20 dkg porcukor
9 evők. víz
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 evők. kakaópor
4 dl tejszín
csokireszelék
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet. Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk egyesével kikeverve. Közepes méretű, Ramával kikent és lisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nálam pontosan 20 perc volt. Krém: egy liter vízben megfőzőm a pudingport a kétfajta cukorral és még melegen belekeverem a tojásfehérje felvert habját a pudingba. A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet, majd 5 percre visszatesszük, hogy kicsit megkérgesedjen a teteje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük habbá és a krém tetején szépen elkenjük, majd csokireszelékkel megszórva szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!