Diplomata szelet
Tészta: 7 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 9 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 2 evőkanál kakaó,
Krém: 4 cs vaniliás pudingpor, 8 evőkanál porcukor, 1 l víz, 7 db tojásfehérje, 5 evőkanál porcukor
Teteére: 4 dl tejszín
lkészítése: A tésztát a tojássárgájával a porcukorral,kikeverjük majd amikor kifehéredett,akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverem és tojásos masszához adjuk egyesével. Rámával kikent lisztezet tepsiben öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Krém: 1 l vízben megfőzzük a pudingport a cukorral és még melegen bele keverjük a cukorral felvert tojásfehérjét. A tésztát kivesszük a sütőből és még melegen rákenjük a pudingos krémet majd 5 percre vissza tesszük a sütőbe, hogy a teteje kisé megkérgesedjen. De ekkor már a gázt el kell zárni. ha kész hagyjuk teljesen kihűlni.
A teszínt felverjük habbá és a krém tetejére szépen elkenjük majd csoki reszelékkel megszórva szeleteljük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!