A tortaalaphoz, 24 cm-es formához:
2 tojásos piskóta
2 db tojás
2 ek cukor
2 ek liszt
1 kk sütőpor
A torta oldalához és a közepére:
200 gramm cukrozott babapiskóta
A túrós krémhez.
3 dl tej
1 csg tejszínes pudingpor
50 dkg tehéntúró
15 dkg vaj
2 dl habtejszín
15 dkg porcukor / vagy ízlés szerint/
1 vaníliás cukor
1 nagy narancs reszelt héja
1 ananászkonzerv darabos
2,5 dl ananász befőtt leve
15 gramm zselatinb
Továbbá:
4,5 dl tej
3 ek cukor
1 csg vaníliás pudingpor
A tetejére:
1 tasak színtelen tortazselé
1 narancs szeletelve
meggy szemek
1,5 dl habtejszín
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24 cm –es torta forma alját sütőpapírral kibéleljük.
A piskótát bele öntjük.
180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet.
A tejszínes pudingot a tejben felfőzzük,majd kihűtjük.
A túrót a porcukorral,vaníliás cukorral,narancs jól megmosott reszelt héjával kikeverjük.
A zselatint 2 dl ananász lében felmelegítjük. Langyosra hűtjük.
A tejszínt keményre verjük.
A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Majd a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt zselatint is hozzá adjuk,végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat..
Jól lehűtjük.
A torta forma aljára tesszük a kerek piskótánkat.
Körbe rakjuk az ananász lébe mártott babapiskótával.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk benne.
A megmaradt babapiskótával kirakjuk.
A vaníliás pudingot a tejben a cukorral felfőzzük.
A piskótákra öntjük forrón.
Várunk,hogy kissé megdermedjen.
Vékonyra szelt narancs karikákkal és meggy szemekkel kirakjuk.
A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint feloldjuk. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsökre öntjük.
Hűtőbe tesszük legalább 6 órára tálalásig.
Majd felvert tejszínnel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!