Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta ételek recept » Diplomata torta

felvitel dátuma: 2019-06-21 23:25:28       mai nézettség: 1       nézettség: 942
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

A tortaalaphoz, 24 cm-es formához:
2 tojásos piskóta
2 db tojás
2 ek cukor
2 ek liszt
1 kk sütőpor
A torta oldalához és a közepére:
200 gramm cukrozott babapiskóta
A túrós krémhez.
3 dl tej
1 csg tejszínes pudingpor
50 dkg tehéntúró
15 dkg vaj
2 dl habtejszín
15 dkg porcukor / vagy ízlés szerint/
1 vaníliás cukor
1 nagy narancs reszelt héja
1 ananászkonzerv darabos
2,5 dl ananász befőtt leve
15 gramm zselatinb
Továbbá:
4,5 dl tej
3 ek cukor
1 csg vaníliás pudingpor
A tetejére:
1 tasak színtelen tortazselé
1 narancs szeletelve 
meggy szemek
1,5 dl habtejszín

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24 cm –es torta forma alját sütőpapírral kibéleljük.
A piskótát bele öntjük.
180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet.
A tejszínes pudingot a tejben felfőzzük,majd kihűtjük.
A túrót a porcukorral,vaníliás cukorral,narancs jól megmosott reszelt héjával kikeverjük.
A zselatint 2 dl ananász lében felmelegítjük. Langyosra hűtjük.
A tejszínt keményre verjük.
A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Majd a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt zselatint is hozzá adjuk,végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat..
Jól lehűtjük.
A torta forma aljára tesszük a kerek piskótánkat.
Körbe rakjuk az ananász lébe mártott babapiskótával.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk benne.
A megmaradt babapiskótával kirakjuk.

A vaníliás pudingot a tejben a cukorral felfőzzük.
A piskótákra öntjük forrón.
Várunk,hogy kissé megdermedjen.
Vékonyra szelt narancs karikákkal és meggy szemekkel kirakjuk.
A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint feloldjuk. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsökre öntjük.
Hűtőbe tesszük legalább 6 órára tálalásig.
Majd felvert tejszínnel díszítjük.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.