Hozzávalók:
1 tojás
11 ek. olaj
11ek.cukor
15ek.liszt
2 ek kakaó
2,5dl tej
1 teás kanál szódabikarbóna
1 citrom héja
5db túrórudi (1cm –es karikákra aprítva)
Krém:
Kb. 3 dl Hulala tejszínbe 2cs vaníliás cukrot tettem és felvertem ,majd hozzákevertem
1 dooz krémes állagú túrót.
Elkészítés:
Az alapanyagokat csomómentesre elkeverni sütőpapíros formába önteni és a túrórudikat a tetejére rakosgatni. Tűpróbáig sütni. (Ez a szimpla változat. Bármilyen formában süthető. )
Porcukorral szórjuk.
Dupla attól lett,hogy eleve 2 adaggal és 2 őzgerincformában sütüttem Az egyiket kivűlről vontam be túróhabbal,a másikat középen elvágtam ,megkentem és hosszában vágott banánnal kiraktam Erre is meg a külsejére is krémet tettem.
Két egymást követő napra vártam vendégeket és azért variáltam meg az alap süteményt,hogy nekünk se legyen unalmas .
TÚRÓHAB:Ízlés szerint cukrozott tejszínbe krémes túrót és vaníliát keverünk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!