Köszönöm. a receptet! biztos nagyon fini.
A tésztához:
30 dkg porcukor
4 db tojás
10 evőkanál víz
20 dkg liszt
20 dkg darált dió
1/2 csomag sütőpor.
A krémhez:
4dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió.
A tetejére 1/ 2 liter tejszínből hab.
A tojássárgáját a porcukorral, majd a vízzel is habosra keverjük, hozzáadjuk a dióval és a sütőporral elkevert lisztet, végül a keményre vert tojáshabot.
Előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsiben megsütjük.
Krém: a tejet a liszttel sűrűre felfőzzük.Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, végül, ha már jó habos, hozzákeverjük a diót, majd a tésztára kenjük.
A felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, dióreszelékkel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!