Az almapaprikát megmossuk, és megtisztítjuk a szárától és egy vágást ejtünk rajta, ahol a lé be tud szivárogni. Szorosan üvegbe rakjuk (nekem ebből a mennyiségből 3 1700 ml-es üveg és 1 720 ml-es üveggel lett). Mielőtt fűszerezzük, lemérjük, hogy mennyi víz kell az üvegbe (feltöltjük vízzel, majd leöntjük róla). Ízlés szerint teszünk minden üvegbe egész borsot és kömyénmagot. A kimért lémennyiséget bögrével számolva egy fazékba öntjük úgy, hogy 3 bögre víz - 1 bögre ecet. Nekem 4 bögre víz és 4 bögre ecet kellett, de elég sok lé meg is maradt. A lényeg, hogy 3 bögre vízhez 1 bögre ecetet kell számolni, és így kell a kellő mennyiségű lét számolni. Ebbe ízlés szerint sót és cukrot teszünk (nekem 3 ek. és 6 ek. kellett). Felforraljuk, majd teljesen hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt beletesszük a nátrium-benzonátot és a borként. Elkeverjük, majd a paprikára öntjük, ami megmaradt, eltesszük, mert még szükség lesz rá. Letakarjuk az üvegeket, de nem zárjuk le! Egy éjszakán át hagyjuk így állni, mert a paprika magába fogja szívni a folyadékot. Másnap pótoljuk a hiányzó lét, és szorosan lezárjuk. Mehet a kamrába, télen pedig finom csemege lesz.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!