Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Ecetes Cékla *

felvitel dátuma: 2016-04-17 19:13:59       mai nézettség: 5       nézettség: 799
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

10 közepes cékla

6 dl kristálycukor

2 dl 20% ételecet

2 l víz

2 evőkanál

1 teáskanál köménymag

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A mosott céklákat meleg vízbe téve lefedjük, puhára főzzük.A főzési idő 2-3 óra, mindenesetre villával megszúrva érezzük, elég puha-e már. Túl puhára se főzzük, mert evésnél nem gusztusos. Főzés után a hámozás már nagyon könnyen megy, késsel szinte csak le kell húzni a héját. Majd öblítsük le vízzel. Hullámos élű zöldségszeletelővel egyenletes, 4-5 mm vastag szeleteket vágjunk.A céklát tiszta üvegekbe tesszük. A léhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukorral és köménymaggal, majd felforraljuk, és a céklára öntjük.Késhegynyi nátrium-benzoátot tegyünk az üveg tetejére a tartósítás végett.Légmentesen lezárjuk.Dunsztolni nem kell.

Tipp:minden üvegbe tehetünkkevés meghámozott tormát.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.