Elkészítés:
A jól kimosott üvegekbe belerakjuk a fűszereket.
Szépen beleállítgatjuk az uborkákat. Az üvegeket a nyakukig töltsük meg.
A felöntőléből is annyit öntsünk, hogy az üveg nyakáig érjen az is.
Lezárjuk az üvegeket a tetővel.
Érdemes fejre állítani pár percre a megtöltött üvegeket, majd visszaforgatáskor megnézni, hogy nem-e folyatnak.
Ha folyat a tető, akkor húzzunk rajta, vagy cseréljük ki.
Berakjuk a megtöltött üvegeket a Befőzőautomatába. Feltöltjük az automatát annyi vízzel, hogy az üvegek min. 3/4-ed részéig érjen a víz.
Ha telerakjuk az automatát, tehát egymásra kerülnek az üvegek, akkor a víz a felső üveg sor 3/4-ed részéig érjen. Így az alsó sorban levő üvegek víz alá fognak kerülni. Ezért is érdemes még automatázás előtt ellenőrizni a tetők záródását.
Rátesszük az automata tetejét.
85 fokon, 30 percig dunsztoljuk az uborkát.
Mikor kész, azonnal kiszedjük a gépből, 5-10 percre fejre állítjuk, majd visszaforgatás után mehetnek a polcra.