Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Édes _savanyú fokhagyma

felvitel dátuma: 2011-09-06 16:57:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3942
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg fokhagyma,
  • ecet,
  • ;

A tartósító léhez:

  • 1,5 dl fehérbor,
  • 1,5 dl enyhe ecet,
  • 1,5 dl víz,
  • 1 nagy babérlevél,
  • fél evőkanál ,
  • 1 ág kakukkfű,
  • 1 ág rozmaring,
  • 1 ág szurokfű (oreganó),
  • 2 evőkanál méz;
  • 1 csapott evőkanál zöldbors,
  • 1 csapott evőkanál piros egész bors;
  • olívaolaj.

 

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A fokhagymafejeket gerezdekre szedjük, meghámozzuk, és lobogva forró kicsit ecetes, kissé sós vízben kb. 3 percig forraljuk, ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk, és kicsi üvegekbe töltjük.

(A fokhagyma az üveg háromnegyed részéig legyen csak töltve.)

Ezután elkészítjük a tartósító levet:

Ehhez másfél deci fehérbort, ugyancsak másfél deci enyhe ecetet és másfél deci vizet öntünk egy lábasba, beletesszük a babérlevelet, sót, kakukkfüvet, rozmaringot, oreganót és a mézet.

Összekeverjük, tűzre tesszük, felforraljuk, és a forró levet rászűrjük a fokhagymára.

Kétfajta borssal ízesítjük, az egyik a zöldbors, a másik a piros egész bors.

Végül annyi olívaolajjal zárjuk le, hogy egészen az üveg nyakáig érjen, ez az olajos záró réteg fogja tulajdonképpen tartósítani.

Ezek után lezárjuk és hűvös, száraz helyen négy hétig hagyjuk érlelődni. (A fokhagyma kezdetben kissé zöldes színű lesz, és ahogy érik, újra visszakapja eredeti színét, és ezután fogyasztható.)

Tipp:Fogyasztható savanyúságként sültek mellé, vagy fokhagymás ételekbe, mint babfőzelék, kelkáposzta, stb., ugyanúgy, mint a friss fokhagyma. Akár magában is bekapható egy-egy gerezd, vagy amennyi jól esik.

Javasolt Tupperware termékek:

  • Konyhai előkészítő kés
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény.
  • TW Szűrő
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csillus 2012 január 05

Ilyet még nem készítettem,kipróbálom majd egy pár üveggel,nagyon jó ötlet,köszi!:)

0/10 Marcsi64 2012 január 05

Nagyon finom szerintem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.