Hozzávalók: 4 kg cukkini borecet és víz (1 kg, előkészítés után mért cukkinihez 1,25 dl ecet és 1,25 dl víz). Az ecet és cukoroldathoz: 30 dkg cukor, 5 dl borecet, 5 dl víz, 4 szegfűszeg, 20 g feketebors, 4 babérlevél, 2 fokhagymagerezd, 4 szárított, piros csili paprika, 1tk na –benzoát
Elkészítés: A cukkinit negyedeljük, belsejét kiszedjük, meghámozva kis kockákra vágjuk, tálba tesszük.Aminek zsenge a héja azt rajta hagyjuk . Az ecetet és a vizet elvegyítjük, a cukkinire öntjük, és letakarva egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. Ezután a cukkinit habszedő kanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. Az ecetes cukoroldathoz a cukrot felforraljuk az ecettel, vízzel, szegfűszeggel, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és a csilivel. A cukkinit adagonként kb. 5 perc alatt üvegesre (nem túl puhára) pároljuk benne, majd az előkészített üvegekbe tesszük. A levet újra felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tartósítószert. Átszűrve, az üvegeket peremig töltve, azonnal a cukkinire öntjük. Ezután mindegyiket lezárjuk és tetejükre fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!