Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Édes szerelem

felvitel dátuma: 2012-04-19 12:21:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1075
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához:
• 1 db 23 cm átmérőjű piskótalap
• 1 evőkanál málnadzsem

A krémhez:
• 300 g fehér csokoládé
• 500 ml tejszín
• 10 g lapzselatin

A málnás tetőhöz:

• 300 g málnadzsem
• 5 g lapzselatin

A dekoráláshoz:
kókuszreszelék

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
  • A piskótalapot elkészítjük.
  • A piskótalapot helyezd egy kb. 23 cm átmérőjű tortakarikába, és vékonyan kend meg málnadzsemmel.
  • Először a krémet kell elkészítened. A fehér csokoládét olvaszd fel egy tálban, a tejszínt főzd fel. Ezalatt a lapzselatinokat áztasd be hideg vízbe.
  • A megolvasztott csokoládéhoz csurgasd hozzá a forró tejszínt folyamatos keverés közben, majd egy gépi vagy kézi habverővel kihűlésig habosítsd a fehér csokoládés tejszínt. A híg keverék habosodni ugyan láthatóan nem fog, de sokkal könnyebb szerkezetű lesz a bevitt levegőnek köszönhetően.
  • Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a krém, a lapzselatint vedd ki a vízből, nyomd ki belőle a vizet, majd olvaszd meg. Folyamatos keverés mellett keverd a krémhez, majd addig fogasd a krémet, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni.
  •  A krémet, mielőtt teljesen behúzna, egyenletesen terítsd el a piskótán, majd tedd a tortát a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a krém teteje.
  •  Ha megfagyott a krém, a krémnél alkalmazott módon hideg vízbe áztasd be a lapzselatint, majd nyomkodd ki belőle a vizet, olvaszd meg, és öntsd a málnadzsemhez folyamatos keverés mellett. Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen terítsd el a fagyos krém felszínén.
  • Az így kapott tortát tedd vissza a fagyasztóba, és tartsd ott kb. fél órán át. Ne fagyaszd be annyira, hogy a dzsem törős, jégkristályos legyen, csak annyira, hogy stabillá váljon.
  • Ha kellően kihűlt, egy szív alakú kiszúróval szúrj ki a tortából desszerteket.
  • Kókuszreszelékkel meghintve tálald a meglepetést.
Szakács: Nassoló Naplopó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.