Hozzávalók:
1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
½ zeller
1 db alma
2 db paradicsom
2 db paprika
2 fej vöröshagyma
1 ág rozmaring
2-3 db gomba
4-5 gerezd fokhagyma
só
durvára őrölt bors
3-4 babérlevél
1 db chili paprika
2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /
2 dl vörösbor
3 dl húsleves /kockából is jó /
1 evőkanál mustár
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A húst sózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát babért, rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb 2 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap.
A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot / a bort, húslevest, mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpaszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük és a hússal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!