Egyiptomi álom torta
Egyiptomi álom torta
A piskótákhoz: 2 × ( Én három piskótát csináltam )
• 5 tojásfehérje
• 5 evőkanál cukor
• 100 g darált dió
• 1 evőkanál liszt
Első krém:
• 10 tojássárgája
• 7 evőkanál cukor
• néhány csepp vanília aroma
• 2 csomag vaníliás pudingpor
• 2 evőkanál étkezési keményítő
• 600 ml tej
• 250 g vaj
Második krém:
• 20 g cukor
• 10 g darált dió
• 300 ml habtejszín
A tésztához tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskótalapot sütünk (5-5 tojásfehérjéből), 180°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől.
Az első krémhez a tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, a vanília aromával, a vaníliás pudinggal és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.
A második krémhez a kristálycukrot lábasba öntjük és legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás:
• tészta első krém, második krém,
tészta, első krém , második krém
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!