Hozzávalók:
½ burgonya, 2 ek olaj,vagy kevés zsír,1 kisebb vöröshagyma, kevés fűszerpaprika,1 -1 száll zellerlevél, és lestyák, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 leveskocka, só ízlés szerint. Galuska: 2 egész tojás, és annyi liszt,amit a tojás felvesz, ( hígabb legyen a tészta)
Túrós tészta:
Hozzávalók: 20 dkg tészta 50 dkg túró, 20 dkg baconszalonna, 10 dkg vaj aki szereti a tejfölt lehet mellé tenni.
Elkészítése:
A hagymát üvegesre pirítjuk, teszünk rá paprikát, majd a kockára vágott burgonyát. Felöntjük 2,5 l vízzel, sózzuk, ha felfőtt, hozzá tesszük, a paradicsomot, paprikát, és a zöldeket, majd a leveskockát. Ha megfőtt az elkészített galuskát beleszaggatjuk, majd készre főzzük.
Túrós tészta
Elkészítése:
A tésztát sós vízbe kifőzzük, túrót kevés sóval sózzuk, szalonnát kisütjük, a vajat felolvasszuk, és a tésztát összekeverjük a túróval. Szalonnával megszórjuk a tetejét, tehetünk tejfölt is mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!