1kg BL80 liszt,4 dkg élesztő,1 kiskanál cukor 2 dkg só,4dkg zsiradék (disznó vagy csibe,vagy olaj),5-6dl viz amennyit fel vesz,2 evő kanál krumpliliszt.
A lisztet dagasztó tálba teszem.közepébe mélyedést készitek,belemorzsolom az élesztőt rá szórom a cukrot egykevés meleg vizzel összekeverem, és hagyom kelni.Mikor meg kelt az élesztő,hozzá adom a sót a zsiradékot, a krumplilisztet,és jól kezelhető tésztát készitek.35-40 perc múlva át dagasztom,és várok még 20 percet.Kacsasütőt kibélelem sütőpapirral a sütőt 220 fokra kapcsolom,A tésztát lisztezett deszkára boritom,kenyeret formálok,és a hajtással lefelé a kacsasütőbe helyezem.Ha megkelt bevágom a tetejét lespriccelem,és a sütőbe helyezem.30 perc után 180 fokra csökkentem a fokot és még 30percig sütöm.Ha kész jól lespriccelem,és hagyom hülni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!