1 adag (én dupláztam ezt a mennyiséget)
6 db tojás, 9 ekanál porcukor, 2 e.kanál kakópor, 2 e.kanál liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna
2 db banán
Krém: 2 cs vaniliás pudingpor, 5 dl tej, 25 dk rama, 15 dk porcukor 1 vaniliáscukor, 2 kanál kakópor
1 tábla csoki a tetejére
/ tojásfehérjéből habot verünk, a sárgájákat kikeverjük a porcukorral, majd óvatosan összekeverjük. Közben a kakaópor elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával és beleteszük a tojásokba. 160 fokra előmelegített sütőbe 12 percig sütjük. (Én a nagy kocka gáztepsit használtam, szilikonos sütőpapírral az aljában)
A 2 cs vaniliapudingot megfőzzük a 5 dl tejben ha kihűlt hozzákeverjük a ramat amit előzőleg a porcukorral jól kikevertünk. Majd ketté veszük a krémet, az egyik felébe beleteszük a vaniliás cukrot a másik felébe a kakót.
A kisült tésztát a szilikonos papírral feltekerem és kihűtöm (én egy éjszakára félre tettem. Majd kitekerem óvatosan leveszem a sütőpapírt és először a vaniliás krémet kenem rá, (én egy keveset meghagytam a rúd tetejére) majd a kakaóskrémet ráteszem a vaniliakrémre és a szélére fektetem a banánokat, majd így tekerem fel. A tetejét lekentem vaniliapudinggal és arra olvasztott csokit kentem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!