40 dk háj ledarálva (kitisztítva),
60 dk liszt,
1 ek ecet,
1 db tojás,
3 dk élesztő,
1 dl tej,
2 mk. cukor,
szódavíz
Töltelékhez:
Lekvár,
dió fahéj,
cukor ízlés szerint
A hájjat jókikeverjük, felhabosítva az ecettel együtt, hozzáadunk 10 dk lisztet és a hűtőbe teszük. a tésztához valókat összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel és a szódavíz (vagy ásványvíz hozzáadásával tésztát gyúrunk.
Amikor már szép hólagos elnyújtjuk és rákenjük a hájjat.
Feltekerjük mint a beiglit és hűvösre teszük 20 percre. (azért kell hűvösre tenni, hogy a háj ne szívódjon belel a tésztába) majd elnyújtjuk és a 2-ikra már csak hajtogatjuk, majd 20 perc pihenés és újra nyújtjuk. Majd daraboljuk és keményebb lekvárt és dió tölteléket tettem bele.
(A diótölteléket forró tejjel kevertem mielőtt felhasználtam)
Tetejére vaníliás porcukor.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!