500 ml tej
2 ek étkezési keményíto
200 ml eros kávé
100 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
kristálycukor ízlés szerint
100 ml habtejszín
csokidara vagy csokireszelék a tetejére
Az étkezési keményítőt 4 ek-nyi tejben elkeverjük. Mindkét csokit darabokra tördeljük és a maradék tejben felolvasztjuk.
Hozzákeverjük a kávét és ízlés szerint megédesítjük.
A csokikeveréket kis ideig főzzük és hozzákeverjük az étkezési keményítővel elkevert tejet.
Állandó keverés mellett még 2 percig főzzük és levesszük a tűzről.
A levest tálalhatjuk hidegen vagy melegen is.
Ha hidegen szeretnénk felszolgálni, akkor állandó keverés mellett hagyjuk teljesen kihülni, hogy a felszínén bőr ne képződjön.
A habtejszínt keményre verjük.
A csokikeveréket tálkákba öntjük, kanállal a közepébe egy halom tejszínhabot rakunk, csokidarával vagy csokireszelékkel díszítjük és tálaljuk.
A receptet egy szlovák (Nový Čas pre ®eny) nevű hetilapban találtam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!