1 db póréhagyma
100 gr füstöl húsos szalonna
2 db közepes burgonya
1, vagy 2 húsleves kocka ( attól függ milyen sós a szalonna)
1 evőkanál olaj
1, 5 l hideg víz
Esetleg egy maréknyi pirított kenyérkocka, de ez nélkül is finom.
Az apróra felvágott szalonnát 1 evőkanálnyi olajon megsütöm, hozzákeverem, és vele együtt dinsztelem a szintén apróra vágott póréhagymát. Felöntöm hideg vízzel, rögtön beleteszem a kisebb kockákra vágott burgonyát. Felforralom, beleteszem a húsleves kockát. Már csak addig főzöm, míg a burgonya meg nem fő. Lehet hozzá kenyeret fogyasztani, vagy pirított kenyérkockákkal gazdagítani a levest. Finom, és laktató. Jó étvágyat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!