Hozzávalók :
Gyümölcstorta formához :
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
6 ek. víz
Kerek torta formához
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
fél cs sütőpor
6 ek. víz
Legyező formához piskóta
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
1 kávés kanál sütőpor
Krém és díszítés :
2 csomag vanília puding
1 cs eper ízű puding
1és½ L tej
1 kg szép friss eper
3csomag epres gyümölcs zselatin
500 ml tejszín habalap (,nem főzhető)
30 dkg cukor
Díszítéshez :2dl hab alap (Hulala vagy más fajta )
Elkészítés :
Sorban megsütjük a piskótákat
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
Ezt a masszát gyümölcs torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .
Újra
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .
Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt pedig egy 32x24 cm tepsiben sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.
Amikor minden piskótánk megsült és kihült megtöltjük az így elkészített krémmel
A pudingokat a tasakon található leírás szerint elkészítjük.a két vaníliásat külön egy liter tejjel és fél literrel az epreset is külön. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Cukrot utólag keverjük bele így nem ég le .Elkészítjük a habot jól felverjük .A kihült pudingba elosztva háromnegyed és negyed arányba belekeverjük .Közben az eperből 30 dkg összeturmixolunk és a vaníliás krémhez adjuk.A többi epret jól megmossuk és lecsepegtetjük amíg megkenjük a lapokat .
A gyümölcstorta formának a tetejére tesszük a vaníliás krémet ,majd a kerek tortát ketté vagy 3 részre vágjuk megtöltjük a vaníliás krémmel majd a tetejét is megkenjük a krémmel .A piskóta lapot pedig egyforma csíkokra én 6 cm –re felvágtam. Őket a finom epres krémmel egyenletesen egyforma mennyiséggel megkenjük és szépen egymásra hajtogatva feltekerjük mindet egybe.Így lesz legyező formában a krém benne .Alul lesz a gyümölcstorta forma ,közepén a kerek torta forma és a tetején a legyező formában feltekert piskóta .A legfelsőnek is pici krémet teszünk a tetejére és a kimaradt krémes részeken gyönyörűen elhelyezzük a lecsöpögtetett epret .
A zselatinokat a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen hogy szép sima legyen .
Két kisebb torta oldalát be lehet kenni tejszín habbal és díszíteni is lehet vele tetszés szerint.
A sütési idő egy piskótára vonatkozik .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!