Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta ételek recept » Emeletes Epres Boldogság torta

felvitel dátuma: 2014-04-04 16:53:32       mai nézettség: 1       nézettség: 3893
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók :

Gyümölcstorta formához :

6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt


6 ek. víz

 

Kerek torta formához

6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt

fél cs sütőpor
6 ek. víz

 

Legyező formához piskóta

4 db tojás

4 evőkanál liszt

4 evőkanál víz

4 evőkanál cukor

1 kávés kanál sütőpor

Krém és díszítés :

2 csomag vanília puding

1 cs eper ízű puding

1és½ L tej

1 kg szép friss eper

3csomag epres  gyümölcs zselatin

 

 

500 ml tejszín habalap (,nem főzhető)

30 dkg cukor

Díszítéshez :2dl hab alap (Hulala vagy más fajta )

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés :

Sorban megsütjük a piskótákat

Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.

Ezt a masszát gyümölcs torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .

Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .

Újra

Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.

Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .

Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.

Ezt pedig egy 32x24 cm tepsiben sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.

Amikor minden piskótánk megsült és kihült megtöltjük az így elkészített krémmel

 A pudingokat  a tasakon található leírás szerint elkészítjük.a két vaníliásat külön egy liter tejjel és fél literrel az epreset is külön. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Cukrot utólag keverjük bele így nem ég le .Elkészítjük a habot jól felverjük .A kihült pudingba  elosztva háromnegyed és negyed arányba belekeverjük .Közben az eperből 30 dkg összeturmixolunk és a vaníliás krémhez adjuk.A többi epret jól megmossuk és lecsepegtetjük amíg megkenjük a lapokat .

A gyümölcstorta formának a tetejére tesszük a vaníliás krémet ,majd a kerek tortát ketté vagy 3 részre vágjuk megtöltjük a vaníliás krémmel majd a tetejét is megkenjük a krémmel .A piskóta lapot pedig egyforma csíkokra én 6 cm –re felvágtam. Őket  a finom epres  krémmel  egyenletesen egyforma mennyiséggel megkenjük és szépen egymásra hajtogatva feltekerjük mindet egybe.Így lesz legyező formában a krém benne .Alul lesz a gyümölcstorta forma ,közepén a kerek torta forma és a tetején a legyező formában feltekert piskóta .A legfelsőnek is pici krémet teszünk a tetejére és a kimaradt krémes  részeken  gyönyörűen elhelyezzük a lecsöpögtetett epret .

 A zselatinokat a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen hogy szép sima legyen .

Két kisebb torta oldalát be lehet kenni tejszín habbal és díszíteni is lehet vele tetszés szerint.

A sütési idő egy piskótára vonatkozik .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.