Irénkém, nagyon hálásan koszonom Neked a receptet! Finom vendégváró husika, ízleni fog az én kis csapatomnak is biztosan! Elmentettem, nehogy keresgélni kelljen!
1.5kg csontozott 1karaj,,vagy tarja.
2 db közepes fej vöröshagyma,
2-3 fej foghagyma,
15 dkg füstölt főtt tarja, vagy 1 csomag csípös paprikás szalámi.
Só, bors ízlés szerint,
10 dkg bacon szalonna,
1.5 dl félédes vörös bor,
A karajt,megmosom,és felszeletelem(13-14),de nem vágom szét alul egybe marad.
A hagymát felszeletelem, és tarját is annyi szeletre amennyi szeletet (rést) kaptam. Minden résbe kerül 1 db tarja,1 fél karika hagyma,1 kis gerezd fokhagyma ketté vágva.
Sózom ,borsozom két oldalról hurkapálcával, össze tűzöm, az egészet becsomagolom baconba és egy jénaiba teszem, ráöntök 1.5 dl félédes vörösbort, 1 db 4-be vágott hagymát a maradék fokhagymát rá szórom, alufóliával letakarom és sütőbe alul felső sütés 160 fokon 1,5 órát sütöm.
Előző nap készítem, egy éjszakát hűtőbe teszem,majd másnap kiszedem a hurkapálcát és felszeletelem fóliával letakarva felmelegítem.
A tarja ugyan így készül, csak csípős paprikás szalámi kerül a szeletek közé.
Irénkém, nagyon hálásan koszonom Neked a receptet! Finom vendégváró husika, ízleni fog az én kis csapatomnak is biztosan! Elmentettem, nehogy keresgélni kelljen!
Irénkém, elkészítettem és mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon finom és mutatós husi!!!!!!! Köszi a receptet!
Én is elementem,tényleg nagyon jó!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!