Az epret és a banánt beleteszem a 2, 5 L-es Mirage Főzőedényembe és összeturmixolom teljesen. Ebben most nem hagyok darabokat, mivel lekvár készül, nem dzsem.
Rászórom a dzsemfixet, a cukrot és a fahéjat. Hagyom állni, hogy a cukor elolvadjon, közben többször megkeverem.
Míg a cukor olvadozik a gyümölcspépben, lereszelem a megmosott és emberi fogyasztásra alkalmas citromhéjat, majd kifacsarom a levét. Ehhez a Konyhagyöngye kis ügyeskémet használom.
Miután a cukor feloldódott a gyümölcsben, felteszem magas fokozaton főni a lekvárt. Forrástól számított 3-5 percig főzőm, végi erős lángon, de szigorúan állandó keverés mellett, mert a banán szívja lefelé, és leéghet, ha nem vigyázunk!
Mikor kész, leveszem a tűzről, kicsit hagyom hűlni és belekeverem a citrom héját, levét és a vanília aromát.
Tiszta csírátlanított üvegekbe töltöm. Lezárom az üvegeket, és 10 percre, fejre állítom, hogy a tető vákumozódjon. Ezután megfordítom, és végleges helyére teszem a finom lekvárt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!