5 kg eper ,50 dkg cukor , 4 cs eperlekvár zselésítő
Az epret folyó vízben meg mossuk ,le csumázzuk . Egy nagyobb lábasba rakjuk ,kézzel kissé összenyomkodjuk . Olyan mértékbe amennyire darabosra szeretnénk .
Felforraljuk kb 15 -20 percet főzzük ,ekkor hozzá adjuk kilónként a 10 dkg cukrot amit összekevertünk a zselésítóvel.További 5 percet forraljuk együtt . Tűzről le véve csírátlanított üvegbe töltjük . Befőzőfóliát teszünk az üvegre és le csavarozzuk . 5 percre fejre állítjuk az üveget , majd száraz dunsztba rakjuk míg kinem hűlik .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!