Marcipánnal nagyon érdekes,biztos nagyon finom. Az üveg lezárásánál a tető alá fol packot teszek. Biztos a légmentes zárás.
Az epret többször váltott vízben jól megmosom, lecsepegtetem és kicsumázva egy 2,5 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe teszem. Ráteszem a cukrot és a dzsemfixet. Beleteszek 1 db csillagánizst is. Összekeverem és hagyom állni. Néha megkevergetem, és megvárom, amíg szépen olvad a cukor és lé keletkezik az edényben.
Amíg pihen az eper, az üvegeket forró, mosogatószeres vízben elmosogatom a tetejükkel együtt. Hideg vízzel jól elöblítem és tepsire rakva 100 Fokon csírátlanítom. Száradásig legyenek az üvegek a sütőben, majd zárjuk el a sütőt, és én mindig ott hagyom, amíg főzöm a dzsemet.
Ezzel, ha készen vagyok, lereszelem a marcipánt és félre teszem, amíg elkészül a dzsem.
A dzsemet folytonos keverés mellett felforralom, majd 5 percig zubogva forralom.
Kiveszem a csillagánizst, belekeverem a lereszelt marcipánt. Addig keverem, amíg teljesen felolvad. A marcipánnal már nem főzöm!
Kiveszem a sütőből a forró üvegeket, lehetőleg kesztyűvel, mert nagyon melegek. Megtöltöm a dzsemmel, azonnal lezárom a tetővel és fejreállítom az üvegeket. 5 percig így hagyom, hogy a tetők fákumozódjanak.
Végül visszaforgatom őket és végleges helyükre téve hagyom kihűlni.
Nagyon finom, különleges íze lesz a marcipántól.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!