Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Eperdzsem marcipánnal

felvitel dátuma: 2013-06-14 18:32:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2220
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
  • 70 dkg eper
  •   fél csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • 1 db csillagánizs
  • 7 dkg marcipánmassza
  • fél citrom leve
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az epret többször váltott vízben jól megmosom, lecsepegtetem és kicsumázva egy 2,5 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe teszem. Ráteszem a cukrot és a dzsemfixet. Beleteszek 1 db csillagánizst is. Összekeverem és hagyom állni. Néha megkevergetem, és megvárom, amíg szépen olvad a cukor és keletkezik az edényben.

Amíg pihen az eper, az üvegeket forró, mosogatószeres vízben elmosogatom a tetejükkel együtt. Hideg vízzel jól elöblítem és tepsire rakva 100 Fokon csírátlanítom. Száradásig legyenek az üvegek a sütőben, majd zárjuk el a sütőt, és én mindig ott hagyom, amíg főzöm a dzsemet.

Ezzel, ha készen vagyok, lereszelem a marcipánt és félre teszem, amíg elkészül a dzsem.

A dzsemet folytonos keverés mellett felforralom, majd 5 percig zubogva forralom.

Kiveszem a csillagánizst, belekeverem a lereszelt marcipánt. Addig keverem, amíg teljesen felolvad. A marcipánnal már nem főzöm!

Kiveszem a sütőből a forró üvegeket, lehetőleg kesztyűvel, mert nagyon melegek. Megtöltöm a dzsemmel, azonnal lezárom a tetővel és fejreállítom az üvegeket. 5 percig így hagyom, hogy a tetők fákumozódjanak.

Végül visszaforgatom őket és végleges helyükre téve hagyom kihűlni.

Nagyon finom, különleges íze lesz a marcipántól.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kispancsa 2013 június 14

Marcipánnal nagyon érdekes,biztos nagyon finom. Az üveg lezárásánál a tető alá fol packot teszek. Biztos a légmentes zárás.

0/10 Marcsi64 2013 június 17

Finom, igen. Tilos folpack és celofán csavaros tető alá. Lezár az légmentesen azok nélkül is. A tetőnek vákumozódnia kell, ha van alatta bármi, nem tud vákomozódni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.