22 db tojás, 20 kanál liszt, 2 kanál porkakaó, 22 kanál porcukor, 2 db sütőpor, 3 db vaniliáscukor, 2 db csokipudingpor, 1 db eper pudingpor, 1 l tej, 20 dk Rama margarin, 1 vaj + 2 kanál porcukor, 3dl habtejszín, 1 doboz eper (nem kaptam ezért málnát vettem) Marcipán massza (kb 500gr) Vanilia aroma,csipet fahéj, 30 dk fehércsoki,
3 db piskótát sütöttem, a kakaós 10 tojásból, 10 k0nál porcukor, 8 kanál liszt 1 db sütőpor 2 kanál kakópor a nagy kapcsos formában előmelegített sütőben 200 fokon, majd 170-180 fokon tűpróbáig. Majd kerestem egy méretben megfelelő fém teflonlábast, mivel a tetejére kellett 2 db kissebb piskótát sütnöm, a 2x6 tojásból,porcukor, liszt, 2x 1/2 sütőporból. Amikor kisűltek, kihűltek, akkor a csokist 3 részre vágtam és betöltöttem az előzőleg megfőzött 2 db csokipuding, 7dl tejjel, 20 dk Ráma 7 kanál porcukor, vanilia aroma, csipet fahéj, tortakrémmel, egy kicsit hagytam hogy majd a tortát kívűl körbe és a tetejét letudjam kenni. Hűtőbe tettem másnapig, hogy jól összeálljon. Az eperpudingot megfőztem 3 dl tejjel és kihűtöttem, majd 2 dl felvert tejszínhabbal kevertem és betöltöttem a 2db 2 részre vágott sárga piskótalapokat, majd ezt is hűtöttem másnapig. a Csokispiskótát körbe kentem második napon és a tetejét is a maradék krémmel, és a tetejére helyeztem a kicsit oválisra kialakított eperhabos piskótát, amit a vaj és porcukor keverékével vékonyan körbe lekentem. A marcipánból próbáltam rózsát kialakítani a felső részre, az alsóra meg készítettem fehér csokiból egy körbe dekorációt, ami sajnos eltördelődött amikor felraktam volna, mert vastagra készítettem és nem hajlott rá a torta oldalára. Ezért habtejszínnel és málnával, dekoráltam, egy picit javítva a hibámat. Nem lett túl szép, de nagyon nagy sikere volt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!