60 dkg eper
25-30 dkg cukor
0,25 l tejszín
1 db citrom
fahéj, szegfűszeg, só ízlés szerint
2 l víz
4 dkg (3evőkanál) Haas Natural keményítő
A szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat 1dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, így egy fűszerkivonatot kapunk.
5-6 szem epret cikkekre vágunk, kevés cukorral meghintjük, és félretessszük.
A maradék epret a cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd hozzáöntjük a fűszerkívonatot, a citrom levét, és a tejszínt.
A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és a levest ezzel besűrítjük, majd levessszük a tűzről, és összeturmixoljuk, ezt követöen szitán átszűrjük, így 3 liter levest kapunk, mely 6 fő számára elegendő.
A krémlevest jól lehűtjük, végül tálaláskor a félretett eperrel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!